منتدى جوالة جامعة بنها
سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة 197627

زائرنا الكريم
أذا كنت أحد أعضاء جواله بنها فلتتكرم بالدخول
واذا كنت غير مسجل فلتسارع بالتسجل للتمتع بكافة فاعليات المنتدى
لا تجعل تواجدك في المنتدى يشغلك عن الصلاة أو أي واجبات أخرى
نتمني لك تصفح ممتع أن شاء الله

منتدى جوالة جامعة بنها
سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة 197627

زائرنا الكريم
أذا كنت أحد أعضاء جواله بنها فلتتكرم بالدخول
واذا كنت غير مسجل فلتسارع بالتسجل للتمتع بكافة فاعليات المنتدى
لا تجعل تواجدك في المنتدى يشغلك عن الصلاة أو أي واجبات أخرى
نتمني لك تصفح ممتع أن شاء الله

منتدى جوالة جامعة بنها
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى جوالة جامعة بنها


 
الرئيسيةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة

اذهب الى الأسفل 
+2
نور الشمس
bondoka
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
bondoka
مشرف
مشرف
bondoka


انثى عدد الرسائل : 2016
العمر : 37
الموقع : بنها
المهنة : طالبه فى الدراسات العليا
البلد : بنها
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالأربعاء 19 أغسطس - 5:45

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ؛

تحياتي للجميع ؛

يسرني أن أقدم هذا الموضوع للتجديد وللإستفادة من أفكار

بعضنا البعض ...........

وهو أن كل عضو يدخل للمنتدى يسجل حضوره بنصيحة او معلومة عن المطبخ



واتمني ان يكون فية فائدة لنا جميعا


عدل سابقا من قبل bondoka في الأربعاء 19 أغسطس - 22:43 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bondoka
مشرف
مشرف
bondoka


انثى عدد الرسائل : 2016
العمر : 37
الموقع : بنها
المهنة : طالبه فى الدراسات العليا
البلد : بنها
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالأربعاء 19 أغسطس - 22:38

انا بدئت باول نصيحه فى المطبخ :

- إذ زاد الملح في الطعام قطعه من البصل وقطعه من البطاطس فهي تخفف من الملح لأنها تمتصه , كما يمكنك الاستغناء عن البصل .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور الشمس
عضو ملكي
عضو ملكي
نور الشمس


انثى عدد الرسائل : 2389
العمر : 34
البلد : مصر
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 13/10/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالأربعاء 19 أغسطس - 22:42

أفادك الله يا بندقة

معلومة جميلة أوى

نصيحتى بقى

أطبخى كويس ماشى

ههههههههههههههه

بس بجد فكرة مفيدة جدا

شكرا ليكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bondoka
مشرف
مشرف
bondoka


انثى عدد الرسائل : 2016
العمر : 37
الموقع : بنها
المهنة : طالبه فى الدراسات العليا
البلد : بنها
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالأربعاء 19 أغسطس - 22:45

طيب الحمد لله ان الموضوع عجبك يا هبه

انا كنت خايفه انا الفكرة دى متعجبش حد

اصل قولت احنا فى قسم حواء لازم نعمل حاجه البنات تستفاد منها جت ليه الفكرة دى

بس ياريت كل بنت تدخل المنتدى تضيف افاده لقسم حواء عشان كلنا نستفاد من بعض
ولو حد من الشباب ليه فكرة عن المطبخ وعنده افادة ممكن يقول

المنتدى موضوع عشان كلنا نفيد بعضنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور الشمس
عضو ملكي
عضو ملكي
نور الشمس


انثى عدد الرسائل : 2389
العمر : 34
البلد : مصر
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 13/10/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالأربعاء 19 أغسطس - 22:49

أنا بقول معاكى يا ميادة

ياريت الناس المحترفة فى الطبخ

تفدنا بالمعلومات المفيدة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bondoka
مشرف
مشرف
bondoka


انثى عدد الرسائل : 2016
العمر : 37
الموقع : بنها
المهنة : طالبه فى الدراسات العليا
البلد : بنها
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالأربعاء 19 أغسطس - 22:52

اة ياريت والله
بس فعلا محترفه مش حد بيحرق فى المطبخ يجى يقول نصيحه واحنا نعمل زيه
هههههههههههههه

الله يخليكم اللى عارف يقول واللى مش عارف يستفاد من اللى عارف

وياريت المتابعه

مستنيه افادتكم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شمس الاصيل
مشرف
مشرف
شمس الاصيل


انثى عدد الرسائل : 1447
العمر : 38
البلد : مصر
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 27/09/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالخميس 20 أغسطس - 0:58

☀
الله عليكى يا مياده فعلا موضوعك جميل
والمطبخ دا لعبتى
اولا شكرا للنصيحه الغاليه ديه
النصيحه اللى احب اسجلها ان اما الرز يشيط منك
تقدر تحط نصف رغيف عيش على الرز يسحب ريحه الشياط
او تحط الحله فوق حته مبلوله

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زرقاء اليمامة
مشرف
مشرف
زرقاء اليمامة


عدد الرسائل : 4057
العمر : 44
البلد : مصر
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 11/10/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالخميس 20 أغسطس - 1:07

ههههههههههههههههه

كويسة اوى يا شمس

بس ايه اصلا اللى يخلى الرز يتحرق؟

انا بهدى النفوس.ههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شمس الاصيل
مشرف
مشرف
شمس الاصيل


انثى عدد الرسائل : 1447
العمر : 38
البلد : مصر
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 27/09/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالخميس 20 أغسطس - 1:13

☀
هههههههههههههههههههه
واضح
انا بقول نصيحه علشان اللى يكون فى الموقف ده غصب عنه يعنى او لسه بيتعلم
مش مشكله يا همت نستحمل احنا الكبار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زرقاء اليمامة
مشرف
مشرف
زرقاء اليمامة


عدد الرسائل : 4057
العمر : 44
البلد : مصر
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 11/10/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالخميس 20 أغسطس - 1:17

ههههههههههههههههههههه

ماشى يا باشا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شمس الاصيل
مشرف
مشرف
شمس الاصيل


انثى عدد الرسائل : 1447
العمر : 38
البلد : مصر
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 27/09/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالخميس 20 أغسطس - 1:32

☀
اوكى يا قمر
بما انك خبره فى المطبخ فعايزين منك نصيحه لاخواتك برضه ولا اييه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bondoka
مشرف
مشرف
bondoka


انثى عدد الرسائل : 2016
العمر : 37
الموقع : بنها
المهنة : طالبه فى الدراسات العليا
البلد : بنها
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالخميس 20 أغسطس - 15:03

شكرا لنصحتك يا رانيا فعلا نصيحه انا مكنتش اعرفها

وعايزين نقراء نصيحه ليكى يا همت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bondoka
مشرف
مشرف
bondoka


انثى عدد الرسائل : 2016
العمر : 37
الموقع : بنها
المهنة : طالبه فى الدراسات العليا
البلد : بنها
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالخميس 20 أغسطس - 15:12

نصيحه اليوم :

البطاطس المقشورة تصبح سوداء اللون إذا لم تطهيها مباشرة .للإبقاء على لونها الابيض اخلطيها بقليل من عصير الليمون

فعلا النصيحه دى انا بعمل بيها

وكمان لو عايزها البطاطس تكون بطعم مقرمش اقليها على النار نص قليه وبعدين ضعيها فى كيس وبعدين فى الفليزر وبعدين لما تجمد قومى بقليها تصبح بطاطس مقرمشه (البطاطس الصوابع)

اما البطاطس الشبسى اعصرى عليها ليمون وبعدين اتركيها 15 دقيقه وبعدين قومى بقليا فعلا هتكون طعمها جميل جدا


انا والله كل اللى بقوله دة بعمله عن تجربه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bondoka
مشرف
مشرف
bondoka


انثى عدد الرسائل : 2016
العمر : 37
الموقع : بنها
المهنة : طالبه فى الدراسات العليا
البلد : بنها
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالجمعة 21 أغسطس - 14:00

نصيحه اليوم :

لتنظيف سراميك المطبخ سواء الجدران او الارض يذاب قليل من الخل الابيض وقطرات من الليمون والكحول النقى فى ماء فاتر ويلمع به السراميك فيرجع له بريقه ونظافته .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
reham
مشرف
مشرف
reham


عدد الرسائل : 1497
العمر : 37
البلد : cairo
علم بلدك : تحيا مصر
تاريخ التسجيل : 08/12/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالأحد 23 أغسطس - 20:57

بصو بقى بما انى ماليش فى المطبخ خااااااااااااااااالص
احب لقولكم حاجة واحدة
اقصر طريق الى قلب الراجل معدته
هههههههههههههههه
وشكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bondoka
مشرف
مشرف
bondoka


انثى عدد الرسائل : 2016
العمر : 37
الموقع : بنها
المهنة : طالبه فى الدراسات العليا
البلد : بنها
علم بلدك : سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالأربعاء 26 أغسطس - 5:37

ههههههههههههههههههه

يعنى يا ريهام انتى عارفه هذة النصيحه

وبتقولى لملكيش فى المطبخ

طيب اتعلمى اعملى شاى حته اى حاجه كده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
leader_moha
عضو ذهبي
عضو ذهبي
leader_moha


ذكر عدد الرسائل : 333
العمر : 59
المهنة : طالب فى علوم الكمبيوتر وتكنولوجيا الاداره.. وقائد جواله علوم الكمبيوتر
اهتماماتك : الجواااااله ,,, الخواطر والاشعار ,, خفظ القرآن
علم بلدك : ممكن تصلى على النبى عشر مرات ولو بتحبه اكتر زود
تاريخ التسجيل : 18/12/2009

سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة   سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة I_icon_minitimeالثلاثاء 23 مارس - 14:10

معلش يا جماعة والله .. دى ما كانتش شغلانتى .. بس لما اتغربت وسكنت فى مساكن طلبه .. وكده

خلاص بقت شغلانتى ,أنا هاشارك معاكو بشويه نصايح برضه ويا رب تعجبكو
اولا..لا للدموع
للحد من الدموع عند تقشير أو تقطيع البصل ، يجب أن يبرّد أولاز يمكن أيضاَ قطع رأس البصلة مع الإبقاء على جذرها الذي يحتوي على كميات كبيرة من المكونات الكبريتية التي من شأنها أن تثير الدموع عند قطع البصلة ،تتم إزالة الجذر قبل الطهو أو الأكل
ثانيا.. تحمير الدجاج

عند طهو الحبش ( الديك الرومي) أو الدجاج ، يجب أ ن يوضع بشكل يكون فيه الصدر نحو الأسفل ، بهذه الطريقة لا ضرورة لتطرية الدجاج أو الحبش بالزبدة أو السمن أثناء طهوه ولكن، حذار أن يلتصق الجلد بصينية الطهو
ثالثا..طريقة تقطيع اللحم إلى شرحات رفيعة

عند طهو لحم البقر المغلي او المقلي مع تحريك على الطريقة الصينية ، يحب تقطيع اللحم ‘لى شرحات رفيعة للغاية وهذا يمكن أن يتم بسهولة إذا ماتم تقطيع اللحم وهو لا يزال مجلّداَ بشكل جزئي
رابعا ..شوي اللحم بطريقة مختلفة

يتم تقشير بصلتين كبيرتين وتقطع كل واحدة إلى نصفين وتوضع في وعاء مخصص للفرن بعد دهنه بمادة دهنية ، ومن ثم يوضع اللحم فوق البصل ويحمّر كالعادة، طريقة الشواء هذه تبقي اللحم بعيداَ عن قعر الوعاء مما يسمح بالتخلص من معظم الدهن الذي يحتوي عليه اللحم بالإضافة إلى إضفاء نكهة شهية على البصل الذي يمكن تقديمة لاحقاُ مع اللحم

بس يا رب تكون عجبتكوا..

موها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
سجل حضورك للقسم المطبخ بنصيحة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حلول بسيطة وذكية لمشاكل المطبخ
» سجل حضورك بضحكه @@@@
» سجل حضورك اليومى بغمزه لمن تحب؟؟؟
» سجل حضورك بحكمة يومك .... ارجوا التثبيت ....
» سجل حضورك بالصلاه على سيد الخلق آجمعين صلى الله عليه وسلم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى جوالة جامعة بنها :: منتدي المنوعات :: بيت أدم وحواء-
انتقل الى: